Blogger Layouts

Selasa, 28 Jun 2011

biarkan lara itu pergi....

salammmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm.......hurrrmmmmmmmmmmmmm acctly sgt x dew mood...but tuk x hampakan pembacer aku tulis gak r mlm ni,,,,,mater dah nak rabak lorrrr,,,,,,,,,,,,well satu agik poem aku tulis.....skunk aku da fall in love wit poem lorr...so cute kan aku....kah kah kah....

titis air dimata menjadik saksi...
bahwa aku punyer hati...
bkn untuk terus kau sakiti....
dan bkn juga untuk kau hancuri...
kerna aku memiliki prinsip diri...

bintang dilangit turut mengetahui...
kalau aku tidak mahu bersendiri...
saban malam memberi inspirasi...
agar kuat menempuh hari hari...
agar muncul sinar sesuci....

bulan bernyanyi memanggil sayu...
mengharap pungguk terus berlagu...
benarkah cinta masih bernafsu...
jadikan dua hati bakal menyatu...
kerna aku tahu apa yang kau mahu....

disaat bibir meluah rasa...
apa wujud rasa dijiwa...
jgn tertipu dek mata...
bila bahgia datang menyapa...
bukan itu yg aku pinta....

biarkan lara itu bergi...
jiwa aku bisa bersendri...
tak perlu kau jentik utk menghiasi...
hatiku bkn milikmu lagi...
usah kau tanye mengapa ini harus terjadi...
kerna kau yg punyer jawapan pasti...


~~~~xoxoxoxo...wit a lot of love~~~~

hasil karya agung petkeriz reezwan
terime kasih untuk kesakitan ini...

bila nafas terhenti.....

salammmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm......kikikikiki...amboi sampai tika ini dah adew hampir 23 puisi yg aku creat dlm my personal diari....terkene sungguh aku ngan puisi jiwang ni...tp bkn padew cinta khususnyer..masih adew tuk keluarga,,yang maha esa,,kengkawan dan alam semester......

dan arini gak baru aku tahu kalo kawan aku pun punyer rindasi yg sama dgn asku...wahhhh excelent sgt make a poem in english way....like it...tertiber aku nk tukar 1 puisi aku ke bahasa inggeris lak...tp kene pk n susun ayat semuler lor....but arini aku titipkn satu agik puisi tuk korunk....

halus jari mengoles sutera...
mencari erti seribu cinta...
lembut sang bayu menampar muka..
menerbit rase cinta didada..
menggunung asmara membuku dijiwa...

duhai angin bawak aku terbang...
mencipta satu rasa sayang...
dibalik rindu wajah terbayang...
nun dilubuk rindu bersarang...
kemelut rindu tidak kepalang...

meniti hari menanti jawaban...
ikatan terjalin bkn sandaran...
siang menanti penuh perasaan...
malam menjelma diada senyuman...
telerai kasih tiada berteman keseorangan...

kerdipan mata ini terus mencari...
apa mungkin ketemu cinta dihati...
mengharap engkau beri jwpn pasti...
tidak ingin aku terus berimaginasi....
kerna rindu kian menjauhi....

nadi berdegup tidak selari..
apakah petanda kau mahu pergi...
tinggallah aku sendri menagisi..
sebuah cinta tiada ikatan terpatri..
kerna hilangnyer cinta bila nafas terhenti....


~~~~xoxoxoxo....wit a lot of love~~~~~~


hasil karya petkeriz reezwan...
kisah kite bkn kisah dongeng...

Isnin, 27 Jun 2011

ombak rindu dtg berlabuh....

salammmmmmmmmmmmmmmmmmmm...wah rindu giler ngan blog aku ni...lamer dok update kn,,,yer minggu lepas n minggu ni aku teramat r bz dgn persiapan majlis perkahwenan adik kesayangan aku...pergghhhhhh penat giler..seb bek ade kazen yg membantu.....thanxxx to u...welll nanti aku uploadkn pic sekitar perkahwinan tersebot after majlis selasai k....

well entry kali ni aku nk berjiwang sket...tertiber tingat kosah lamer so nk luahkan melalui poem....even aku x r sehebat maner pun tp tuk koleksi n tatapan kengkawan pe salahnyernyer...owhhh aku ade tok guru dlm bab berayat jiwang niey.....sapew agik kalo bkn kazen merangkap best prendd ever aku.....

Broken Heart
jgn kau hancurkn lagik hati lelaki ini....
ombak rindu datang lagi...
datang menyapa hati sunyi...
apakah itu petanda kau masih dihati..
atau sekadar aku berilusi...
ahhh tidak aku mahu tuk berimaginasi...

mimpi malam kian tidak berseri...
turut menghantui benak dikali....
mengharap tirai cinta berlalu pergi...
biarkan aku didalam reality...
usah kau hadir bernada kembali...

tagih cinta berfantasi...
yg kau hadirkn seribu janji....
lenyap hilang ditelan dipasak azali...
bersemadi dilubuk sanubari...
jangan kau sentuh..jangan kau tangisi....

tak kala rase cinta dipatah insani..
membuat rase cinta turut berhenti...
bagai dibawak angin yg melintasi..
kini tiada lagik rase bersemi...
biarkan jiwa ini bersendiri....

usah kau rayu usah kau tangisi..
cinta yg berkabut terlerai terpatri..
akan kembali menyatu hati kembali....
zuriat berbaki penyeri hakiki...
menanti waktu menghadap ilahi...

hasil karya..petkeriz reezwan...
aku sayang kamu(mian aka ooopettt)

Khamis, 23 Jun 2011

aku dgn bulan part 2......

salammmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm......padew yg berkenaan...kalo nk bacer ko bacer...kalo x nk bacer ko tgk jer......hurmmmmmmmmmmmmmmm.......ntah ko kt sane lagik appy tp dia yg kit sini adew ko pk perasaan dia....ko ckp rindu beratus kali...tp ape bukti ko rindu......sape yg pentingkn diri skunk pun aku da x tau.....

ni aku copy paste je darik email aku.......

malam makin sunyik....
aku terus sendrik....
yg jadik teman unggas berbunyik.....
aku makin terus menyendirik......
malam berlalu tidak beerti....

menanti nada HTC bernyanyi....
apakah hati akan berseri....
saban malam terus menanti....
namun kekecewaan tidak bertepi....
hadir menemani hingga ke pagi...

malam sunyi menjelma lagik...
jiwa lelaki semakin sepi....
mengharap kamu beri jwpn pasti....
yang hadir cume cemuh dihati....
apakah harus aku berlalu pergi....

tertiber aku rindukn bulan....
bulan yg hadir dgn senyuman,....
aku pandang bulan penuh menawan...
apakah aku masih punyer harapan....
bulan diam tidak melawan....

aku tanyer padew rembulan....
apakah ini kerna perasaan....
kalo ini yg kamu mahukan...
maafkan aku segala kesilapan....
kerna aku manusia yg penuh dgn kekhilafan....

aku lihat bulan berlalu...
tinggalkan aku yg kecewa bertamu...
di balik awan bulan merindu...
merindu akan diri kamu...
kamu yg aku anggap sudi bersamaku....
rupanyer sekadar angan dikalbu.....
cume satu yg perlu kau tahu...
tak mahu kulihat air dimatamu.....

hasil nukilan pecinta mu~~~HMAM

~~~~xoxoxoxo...wit a lot of love~~~



Rabu, 22 Jun 2011

APPY BESDAY TO U dj saat.........

salammmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm..............i sud be appy yoday bcoz of my prendd besday today...but aty aku rase sebaliknyer.....jap nk nyanyi lagu dulu tuk dia.....

allah selamatkn kamu,,,
allah selamatkn kamu...
allah selamatkan kamu asahad...
allah selamatkan kamu....



babe appy besday yg ke 26 erk....semoga panjang umur n murah rezeki,,,,kikikiki u leh tgk jer kek ni but x leh makan sebab semuanyer da masok ke perot aku.....kek ni sedap giler tp yg spoil deco dia huduh amat..tp bkn aku punyer kerje erk.....

well aku tahu ko lagik moody n tension..kalo x masakan ko x replied sms aku...sbb ko ckp aku kwn baek ko kn...ermmm x kesah lah bkn ke dihari ni u sud be appy....ntah ko kt sane lagik appy same teman n celebrate besday paling best kan....huhuuhuhuhu.......

dah la x mo ckp byk sbb raser sebak pun ade....cess tertiber i nk cengeng lak...well as a prendd i wishkn yg terbaek tuk u......duhhhh mater ni..sajer jer kn nak kuor ayak mater....pergi ko jauh saner..aku x nk sedey on my prendd nyer besday......titikkkkkkkk.....

~~~~xoxoxo...wit a lot of love~~~~

Selasa, 21 Jun 2011

eh u x nk tanyer soklan yg same ke aku kew....

salammmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm......bleh x kalo aku tanyer ke kalian knp kalian sudi kawan aku....ermmmmmm aku x perlu jwpn plastik kamu..tp jawapan jujr yg aku harapkan......wah kenapa aku tanyer soklan ni....acctly aku sgt tertarik dgn soklan yg diutarakan oleh kawan aku kpd JIRAN beliau....


 


   
ok soklan yg simple tp memerlukan nurani yg ikhlas tuk dijawap tuh berbunyi bergini....."Uhuhuhu.. Jangan risua lah.. Aku ndak gila lagi ni.. Tapi macam mau dekat2 sudah ni.. Ko rasa ko mau kawan aku ka lagik kalu aku gila??" ......

dan ni jwpn yg agak menarik tp penuh bermakner drik JIRAN beliau....""seorang kawan akan menerima seorang kawan walau apapun keadaanya...menerima setiap baik dan buruk,suka dan duka,tawa dan airmata...dan...aku berusaha untuk menjadi kawan seperti itu...".......yup totally 100% aku sokong dgn jwpn ni...kalo soklan ni ditanyer tyme miss universe n jwpn tersebot diberi...kompen gelaran miss universe jdik milik beliau......

tp bagik aku pulak ni jwpn aku kalo ko tanyer ke aku......"sebagai khalifah yg diutuskn oleh ya rabbi tuk menjadik sahabat kamu telah dititipkan sejak azali sekeping hati tuk menjaga kamu sebaik mungkin...kerna selepas kedua org tua n kuarga kamu insan yg paling aku hormati...walau segile dan semental mane kamu bkn hak aku untuk menidakkn diri kamu kerna kamu ttp mulia  dimata...senyum,canda,tawa tangis kamu turut menjadik sebahgian drik diri ini...mane mungkin seorg sahabat yg diutus tuk memeriahkan lagik hari mendatang dpt dibeli dgn wang ringgit...dan percayalah oleh kamu bahwa aku tidak akan pernah membezakan kamu dgn yg laen...dan yg pasti drik setiap saat dan minit aku cuber perbaiki dan berusaha tuk jdik seorg sahabat terbaek dan terhebat tuk kamu....



wah jawapan aku ni..dah mcm esei bahasa melayu ni..kuikuikui,,,,,tak kesah r babe...kalo u giler pun i ttp akan melawat u kat wad giler..maner mungkin i akan lupekan u..sbb u seorg kwn terhebat,,sumpahhhhhhhhhhhhhhhh......

~~~~xoxoxoxo...wit a lot of love~~~~


surat cinta utk kamu KS~~~~

salammmmmmmmmmmmmmmmmm....alamak baru aku pasan lah yg tarikh kt blog aku ni x selari dgn tarikh malaysia...yakni dgn kater laen lewat sehari.....contoh kalo aku post entry ari isnin but kt kepala entry masih tertera ari ahad....begitulah kalo ari laen pun...da puas aku gode tuk betolkn tp tak pernah berjaye..so aku abaikan je r...

acctly arini ni aku agak penat n bosan...yer r aku masih bersendrian..tgk  jam da hampir jam 3 ptg...mkn pun x agik......so aku decide tuk penuhkn ari yg bosan ni dgn menaip....baru jer bukak yahoo mail...tertiber dpt alert yg adew new email masok..lebey kurang jam 1.45pm tdik email smpi.....so tgn ni pantas jer r klick icon yg berkaitan...eh tertiper soklan bermaen kt pala...hamboiii sent email ke aku ni...wal hal bleh jumper jer.....yg tambah pening tajok email tuh...."luahan aty sang pencinta"...wah dh mcm tajok lagu ni...apakah melandew....so aku bkak email tersebot...n memuler skali ayat dia bunyik cam ni.....ehhh i kopi paste je senangkan,,,,,

salam abg ngah kuantan...kikikikikiki....acctly aku nk mintak tolong ko...bleh kan...aku sent email ni via lappy aku dan skunk aku dlm kete bawah pokok...kat ner x yah r aku ckp...yg pasti arini sgt mencabar..naseb bek leh kontrol baran agik...kalo x mau aku maki mereke semer...but pala masih waras n tingat pesanan seseorg suh aku kurangkan barannnyup aku praktikkn arini....well berbalik padew permintaan aku....aku nk ko tolong pastekn ayat ni ke blog ko..sbb aku dah janji dulu ngan ko bahwa entry dulu yg pertama dan terakhir....so aku x nk langgor janji..kuikuikuiki.....plzz aku da x tau nk gune care mendew agik nk smpikan apa yg berbuku....

dear cyg aka darllssss......

sowikkk kalo i ignore u 2,3 hari ni...bkn i bermaksud mcm tuh..tp u pun tahu knp i sgt emosikn..i x pernah salahkan u dgn setiap per yg berlaku..sbb i sendri byk kekhilafan dlm membentuk siapa diri i sebenar...terus terang i ckp kehadiran u byk merubah tingkah laku i..even byk org yg x suker dgn penghijrahan yg i x pernah mintak hadir secepat ni dlm hidup i....i manusia biasa babe...manusia yg sgt lemah dan mudah terpedaye dgn hasutan syitan...tp i cuber tepis sebaek mungkin...sbb i nk jga byk aty...even temasok aty u...i x nk tipu u...sumpah i dah xpergi valencia...dan post u bout valencia benar benar mencabar i...knp mesti u uploadkn pic tuh kalo u sendrik mintak i jgn kesitu...dan u sendrik tahu yg i merupakan pembacer setia u...x per lh i x kesah kalo post tuh sekadar peringatan u atau utk mencabar diri i....

babe...i manusia biase yg punyer perasaan...bkn robot yg sekadar menurut perintah tuannyer...salah kew kalo i sekadar hang out n lepak dgn kwn i...kwn se tempat tinggal...i x lh desparate  smpi semer org nk sapu,,n once agin i kecik aty biler u anggap budak cimb tuh skandel i...demi tuhan kawan sepermainan,,kwn berbicare n kwn melapak..x terlintas tuk i madukn u...apa maksud madu yg u cuber smpikn...i cume perlu isi mase tuk berhibur dgn kengkawan...adew i kesah n cemburu biler u kuor dgn kwn lelaki u...adew i halang tuk u kwn dgn dia..mkn cendol even sanggar dgn mereke..i x kecewe n marah sbb i tahu mereke kwn u...tp salah kew kalo u nk trime bahwe i punyer kawan lelaki yg laen...apa u pk i sekadar abizkn mase dkt opiz,,dgn pet....darlsss..kalo lah dinding,perabot  like sofa,kerusi meje ni bleh bercakap i percaye bahwe aty i x kan sunyi...sbb i adew mereke tuk teman i bercakap n berborak..dan u percayelah babe kalo semer mendew tuh reality bkn fantasi i akui u x kan pernah punyer sbb tuk cemburu.....bout riyan..plzz i da x nk ingat tp sengaje u ungkit kt post u...sejarah i biar berlalu dan sejarah tuh i dah x nk singkap...sbb jiwe i sgt mudah rapuh biler diperingatkan dgn sejarah lalu...even u sendrik mintak i jgn toleh belakang...tp bile u sebut pasal dia bkn ke u telah cuber tuk i toleh kebelakang...ah lantak ah..bgik i mungkin u sekadar tuk luahkan emosi u yg telah terjentik dgn kisah budak cimb....babe kehidupan yg sementare ni i cuber manfaatkn dgn sebaik mungkin...yes kehadiran u byk memeberi motivasi pader i....kalo u sunyi disane..begitu juga i...tp u masih punyer JIRAN kn...tp x i..i x punyer kawan rapat mcm ner u punyer JIRAN....sekurangnyer u ade tmpt tuh luahakn dan berbual...yes i ade pet..tp kehadiran pet x lebeh drik seorg sepupu....

darlsss kalo u boleh tukar tmpt dgn i..nk sgt i rase penderitaan manusia yg bernama HMAM ni...i perlukan sokongan dan kawan..tp biler kehadiran kwn i menerbitkn raser cemburu dihati u apa yg boleh i lakukan lagik....i pena dan bosan bile selalu jer cemburukn u...tp adew pernah u pk pasal kecemburuan i ke u pula....biler u bercerite pasal JIRAN dan kengkawan u yg laen...i simpan n pendam sbb i x nk jadik ditaktor yg cuber mengonkong u.....

smlm i berpikir pasal kiter...tertiber sms u masok..wah u masih ingat i....tp berat tuk i balas sebab biler raser jujur i dah terbitkan rase cemburu u..i rase cukup bersalah....i bkak tingkap n tanyer bulan...shud b i replied ur sms...yes bulan dia seribu bahase....mama i ckp kalo diam tande setuju...so i balas dgn tertib even keegoaan i cuba menghalang.....msg ke dua i x balas..sbb lidah i kelu n mater muler berkace bil;er menbacer jawapan kepada pertanyaan u....i tgk bulan,,,bln hilang balik awan...i tutup tingkap masok bilik dan tidow...adakah i akan hilang u mcm ne hilangnyer bulan yg slalu teman i biler i sunyi .....

pagik ni i bgn mcm biase...slalu adew sms u...ingatkan u akan anta kater smgat tuk i...tp x dew..thanx to pet yg memuler call n wish me luck n ckp u pun doakan mendew yg same..even i tahu pet sekadar nk sedapkan aty i yg gundah.......diwaktu i menulis email ni..kes i dah disambung ke minggu dpn...wat de fuck..knp kes ni masih nak serabotkn pala otak aku.......

babe 1 je i mohon..kalo ditakdirkn u bkn milik i lagik....i mintak jgn pernah walau sekali u cuber luperkn i...sbb i da pahatkn namer u dln hati i..dan kalo hati i terbuker tuk kawen dan adew wanite yg cuber alihkn namer u tuh..i janji n pasti bahwe wanita tuh hanyer mampu berangan dan bermimpi...sbb u akan jadik name terakhir yg terpahat......LOL-----lots of love.....

ni kew bln yg abg long masokkn tuh....
 

adoyaiii abg ngah ktn bacer tulisan abg long ni pun leh tangkap cintan.....satu je pesan abg ngah both of u dh besor n tau pk n menilai...abg ngah x sokong sesapew..sbb 2,2 abg ngah syg n kenal...ala biler hati terjentik n terusik mmg mcm tuh....yg penting kene give n take kan....baru idop harmoni....tp abg ngah cukup suker ngan statement terakhir tuh...wah dh mcm skrip filem nur kaseh ni.......

Isnin, 20 Jun 2011

PRESENT FOR MY PRENDD

salammmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm.....adoyaiiii arini balik keje lewat sket..sbb adew hal lorr....pastu da janji ngan seseorg tuk teman diberbuker poser....hamboiiiiiiiiiii kemaen ni..sesungguh tobat ollzzz....kikikikiki...gud lah.....

ermmmm last friday i adew anto bungkusan tuk kawan i yg beradew di borneo....ala kasi present for besday dia...even x silap i besday dia ari rabu ni....so ari laen mmg da x dew mase nk pi kurier...tu yg pi last friday....so wt kurier ni besor r sket kos nyer tp dijamin smpi cepat....x kesah lah jgn berkire..rezeki yg adew patot share kan.....for sure bungkusan tuh smpi sblm rabu..coz kalo lewat da basi lah present i tuh....alhamdulilah present tuh pun da smpi tdik...hahahaha hope kwn aku tuh suker lah pemberian yg tak sebeberapew drik sahabatmu ini...cewahhhhhhhhhhhhhhhhhhhh.....since barang pun da dapat n sampai ke sane so leh lah aku uploadkn per yg aku kasi....yer lah kalo upload awal n dia x dpt barang tuh agik kire da x suprise lah....kikikikikiki...ala acctly aku kasi baju 3 helai n kad ucapan....da x tau nk kasi mendew..so kebetulan jalan ECM nk lalu dpn butik ni....itz look gud n fun so i decide tuk beli lah....ermmmm harga...boley lah tp x leh mention nanti dickp riak lak....well baju baju ni pun adew makne tersendiri knp aku beli tuk beliau so jom aku explain ke kalian.....

 
save de whales....yup we shud b slmtkn paus...since i dgr u pun da blajar
to vegan kan..so elok sgt i bgik u motivasi dgn tulisan ni...lagipun sian kan hidupan ni...
even aku bkn 100% vagen tp aku sgt sokong dgn situasi ini....


aku paling suker baju ni.....acctly tak tau nk xplain tp for sure kalo ko pasan
kt bawah baju tu adew namer i...tuh kot alasan paling nyata...
miahahahahahah.....

yeahhhh ni aku x yah xplain pun ko tahu knp kn...sbb sgt kene ngan jiwa ko ni..
music sgt dkt dgn jiwa ko...so org laen x leh pakai baju ni melaenkan ko....
live music lak kegemaran aku n haf..slalu jer pi tgk live band like gig.....

knp kad ni dipilih....eh jap bkn i yg pilih....tp haf yg pilih...dan yg pasti gune cash aku..
ingatkan dia pilih dia bayar tp silap...hahhahaa..x kesah pun pasal cash tuh..sbb kad ni pun x lah mahal
sgt...tp sgt mendalam valuenyer...well knp dia pilih kad ni..base on per dia
ckp r..u cukup syg kete u..apa namer dia..si comell erk.....n i pun tgk
kete kt kad ni pun sempoi jer...for sure kad ni pun kiut what...

i hope u hargai lah present yg x sebeberapew ni.....even nmpk murah n simple
but sgt ikhlas drik hati i n dia....


~~~~xoxoxoxo...wit a lot of love~~~~

Ahad, 19 Jun 2011

im gonna miss u dude......

salammmmmmmmmmmmmmmmmm.....urggghhhh monday yg mendamaikan..jap nk ingatkan korunk dgn mutiara kater ni...."KITER SEPATOTNYER BERSYUKUR SBB BERTEMU SEKALI LAGIK DGN ISNIN...KALO KITA X JUMPE N LALUI ISNIN MACAM NER KITER NK JUMPE SELASA HINGGA AHAD"....thanx prendd sbb u i slalu ingat dgn kater ni.....as usual i slalu kene monday blues..but not today..malah i pi kerja dgn sgt appy n senyuman dibibir....even bgn pagik pun sungguh mudah....rase bersemangat..coz i da print ayat tuh n tampal kt bilik i..that meant isnin x kan bencikkk dgn i lagik....coz i dah mule syg isnin...............

im gonna miss u...tu tajok entry aku...yeahhhh aku da kene blajar tuk mule merinduai kazen merangkap kawan terbaek aku....today dia sgt bz .....n for sure arini dia akn ketemu lembaga pengarah tuk interview for new posotion...owhhh kenapa mesti dia kene lalui perkare ni...i sempat wish dia via phone but as usual dia agak moody..maklumlah aty dan jiwe dia sebenarnyer dibumi semenanjung....n dia tahu kalo aku punyer wish tuh dlm keterpaksaan sbb dia dpt bacer gerak hati aku yg sedikit begetar...sbb aku sendrik pun kalo leh x nk dia jauh...sbb aku x nk dia hanyut....hanyut dgn duniawi yg pernah kami lalui...lagipun amanah ibu dia aku pegang tuk tgk dia..kalo dia jauh drik mater aku maner mungkin aku dpt perhtikan dia......percaye x korunk dlm phone tdik air mater aku begenang..tp aku tahan drik tumpah...urghhhhhhhhh knp aku kene hadapi situasi ni...x nakkkkkkkkkkk......

arini yg pasti seharian aku x kan jupe dia....owhhh esok gak dia sebuk sbb perlu uruskan masalah makamah kater dia..n baru aku pasan n ingat dia ade citer ke aku...owhhhh mcm mcm dugaan dia..sabar jer lah.....as a muslim berdoa itz de best teraphi rite dude......ermmm smlm gak di ade wat permintaan ke aku..suh aku smpikn salam rindu to someone kalo aku update status aku....dia ade gak titipkn pesanan tuk org itu....even aku tahu sapew org itu tp aku malas nk tanyer byk..n ni antare titipin beliau ke kamu...."BERAT TUK LUAHKAN RASE RINDU BILE PERASAAN CEMBURU DAH MENGUASI JIWA...DRIK CUBER MENJADIK JUJUR TEGARNYER JUJUR IUT TELAH MELUKAI HATI KAMU...AKU JUGA PUNYER PERASAAN SUNYI TUK DITEMANI OLEH TEMAN..KALO BISA DINDING DAN PERABOT BERKATER N BERBICARE DAH LAME AKU PUNYER TEMAN BERCANDA....DAN  PERCAYELAH CEMBURU ITU PASTI X KN PERNAH BERTANDANG DIHATI KAMU.......

x pernah kecewa dgn kamu...sbb biler rindu itu bertandang
aku pasti dan percaye kiter jdik 1....

~~~~xoxoxoxo...wit a lot of love~~~~

rindu same kawan aku.....

salammmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm........

acctly seriusly i dun noe how to start menulis for thiz entry....kepala lagik serabot dgn segala mcm perkare....since aku cuti start on last monday that meant 3 hari aku punyer maser senggang tp masih x cukup tuk aku mafaatkn dgn segala pekara yg baek......

urgghhhhhhhhh weekend it shud be appy to mude mudi rite...but not for me..da lame x lepak valencia<----org kuantan kompen tahu apakah tmpt ni...siyes da lamer x pi mengenjoykan diri...tiap kali nk pigi mesti akan cancel...urgghhhh kekadang da naek malu ngan kengkawan laen..sbb da janji tp balik balik kansel....i on jer tp org laen lak bikin hal....adusss.....kekadang i da raser org tu laen plax....perubahan yg positive kali.....eh bkn kew i shud be appy for de HIJRAH.....tp kalo hijrah tu dilakukan kerna org laen kan da x membawa sebarang maksud....owhhhhh.....

open ur heart for ur life,love,prendd n also for me... 

mmg r tmpt tuh x dew langsong kebaikan...but bkn tmpt tuh pun lak penuh dgn kejahatan..it juz fun lah....adoyaiiii bkn semer org pi sane amik vodka,liqiour,martinee or apa ajer..at least masih adew coke per...hurrrmmmmmmmmm sungguh senak pala...sampaikn kengkawan laen da naek jemu ngan i pasal tiap kali de majlis..i ngan dia x dew...yer r mereke da tau..kalo salah seorg darik kami x attend that me both of us kompen x dew...sorri prendd...x bermaksud nk hampakan aty u....at least kiter still leh jumpe kt luor kan....but x appening mcm kt situ.....

i da penat pujuk tp de jawapan its still same....bencikkkkkkkkkkkkk.....nak ckp aku kecik aty....ermmmm seriusly tersgt kecik aty....yer r saper x bengang bil;er di pinggirkan...wah pinggir ni..pinggir tyme nk pi sane r....but kalo betol perubahan yg dilakukan kerna keikhlasan dan bkn paksaan sesapew..teruskan lah....as a org plaing rapat...aku doakan yg terbaek....tp ok wat x lepak sane..save budget....tp for sure u polow pi tgk gigs k..dah lamer x layan live band....ahaksssss.......

~~~~xoxoxoxo...wit a lot of love~~~~

Khamis, 16 Jun 2011

pet tanyer------>apa itu father day....

salammmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm..........

kali ni entry aku maybe a bit touch...for me tersgt lah tersentuh jiwe dan rage....maybe bgik org laen sekadar coretan..tp yg pasti coretan ni tulus darik lubuk hati...tiada paksaan drik sesape tuk aku luahkan rase hati dimedium ni...aku sanggup kongsikan perasaan ni dgn kalian sbb aku dh anggap kalian sebahgian drik jiwa aku..kerna kalian aku punyer kekuatan tuk menulis dan kerna kalian aku teruskan....owh kalo tingat bulan jun mesti aku sedikit sengsare jiwenyer....yer lah dlm bulan jun akan adew father day even aku sendrik tak tahu tarikh yg tepat...ah tiada kepentingan bgik aku....lepas celebrate mother day may lepas....aku dh x nk pikir father day....

percaye ndak korunk kalo aku ckp 28 tahun ni aku x pernah meraikan hari bape...ttp tidak hari ibu..malah hari hari adalah hari ibu bagik aku....kenapa aku x pernah raikan hari bapa jom aku kisahkan cerite aku buat tatapan kalian.....

sesungguhnyer aku x pernah punyer kasih syg seorg baper...even aku dilahirkan dari benih seorg lelaki yg bernama bapa..encik mohd kassim bin maridon(bekas askar) tu lah nama yg sentiasa ade dibelakang name aku..maner mungkin aku gugurkn name keramat tersebot drik namer aku..yer lah sekadar melengkapkan surat beranak dan kad pengenalan..tuh jer yg aku raserkan drik namer tersebot....bertape berat sgt bgik aku tuk bawak namer tuh bersame aku sedangkan aku hanyer menerime kasih syg drik beliau hanyer 6 tahun...maner mungkin anak sekecik itu dh mengerti kasih syg kan..so terus terang aku ckp bahwe aku x pernah dpt perasaan tersebot....abah menceraikan mama sewaktu aku berusia 6 tahun...masih aku ingat akan peristiwa subuh hari itu...sedang aku bersiap tuk ke tadika...ah cukup lah aku sematkan dijiwe jer...sebab sakit tuk aku ingat.....

tak terlintas tuk aku salahkan takdir atas perpisahan tersebot...maner mungkin aku leh trime wanite laen tuk gantikan tempat mama aku...ahhhhhhhhhhhh<bergenang jap air mater>....hanyer kerna wanita laen mama aku diceraikan...x per aku tahu mama aku sgt tabah n kuat...makamah putuskn aku dan adik aku(kami 2 beradik je) berade dibawah jagaan mama aku...mater aku jadik saksi bertaper bertungkus lumus mama bekerja keras demi membesarkan kami berdua,,demi meberi makan n pakai tuk kami...tuk pastikan yg terbaek tuk kami...darik kerja kilang,,berganti kilang,,,hingga berjaya seperti skunk....even dia berniaga sendrik...sekurangnyer aku n adik aku membesar n menjadik manusia...aku dgn kerja aku..n adik aku sebagai staff nurse di jabatan kerajaan....terbukti ibu tunggal mampu besarkan anak...(ehh lepas 7 tahun bergelar ibu tunggal mama aku bertemu jodoh n adik aku tambah sorang lagik)even juz bapa tiri tp beliau sgt baek....thanx uncle mail....

    
puas suda air mater ni menitis kerna perbuatan beliau

apa perasaan korunk setiap kali tiber hari bape..gembirakan..tp x bgik aku....even adik aku leh trime n maapkan abah aku..tp x bgik aku...smpi hilang nyawe drik tubuh ni aku x kn pernah anggap dia ayah aku...n anak anak dia dgn isteri skunk juga aku x pernah mengaku dia adik beradik aku..yg aku tahu aku hanyer punyer 2 org adik..iaitu adik kandung noorhanizah(staff nurse n siti aishah adik dgn ayah tiri).....jgn sesekali mereke iaitu adik beradik drik ayah yg same tp berlainan i bu tuk panggil aku abg..sbb haram bgik aku..yes mmg salah putus kn ikatan persaudaraan...tp perasaan aku yg hancur 21 tahun lalu adew mereke tahu...ndak kan....21 tahun tuh jugak ungkapan ayah,abah x pernah keluor drik mulot aku....sbb bagai halilintar saja bagik aku.....

mase pmr,spm kengkawan aku dtg ngan ayah mereke tuk raikan kejayaan,,,tp aku tak..aku hanyer sendrian..dan paling aku sedey...maser graduasi aku...aku mengharapkan kehadiran ayah tuk raikan kenangan manis aku..tp hampa...walau diteman mama n ayah tiri top sgt ukup bermakner....potrait graduasi aku simpan bawah katil sbb sgt x lengkap bagik aku....

owhhhh yg pasti adik aku bakal bernikah julai ini..n aku sure dia akan hadir maklumlah dia kan wali tuk adik aku..tp adew aku kesah dgn kehadiran dia...hellowwwwwwwwwwwwwwww..selagik u x kaco hidup i..it juz fine for me..but plzz dun touch my feeling bcoz itz will make u look dumd.......

~~~~xoxoxoxo...wit a lot of love~~~~

arini KAMI berbual panjang......

salammmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm......fulaweiiiiiiiiiii korunk nk dgr satu pengakuan yg sgt jujurrrrr...aku syg korunk seadanyer.....sbb korunk adalah pencetus tuk aku menulis.......

well even arini kami bekerja dr keduduka yg berbeza tp ainyer tak jadik penghalang tuk kami berbual panjang....even dia juz temankan aku makan coz dia berpuaser katernyer tp ianyer x jadik halangan tuk kami duk semeje..panjang sgt kami berbual smpi gelak leleh ayak mater...langsong x hirau org sekeliling...ah lantak r...bkn kami kaco mereke pun..yg penting aku pas kes memasing emo beberapew hari lau ni r masenyer kami lepak berdua......pelbagai topik dibincang darik isu semase pasal serangan hacker smpi lah isu peribadi....bkn pasal kami jer tp pasal kengkawan yg laen..tp for sure x ngater sesapew tau...nk ckp kebetulan atau sebaliknyer aku pun x sure tp yg pasti dikepala kami punyer satu topik yg sgt menarik tuk kami share tdik....pasal UMRAH......berkeriuk muker aku biler kazen aku sebut pasal umrah sebab kepala aku pun bermaen persoalan tersebot....so memasing betolkan kedudukan n mule mengupas isu ini..acctly isu ni bermuler sbb kami ni merupekan pembacer setia blog kawan di BORNEO.....n kami sgt tertarik dgn entry bout umrah....

   
  
terase kerdil n hine sgt dirik kami biler ko bersungguh tuk mengerjakan umrah biler mampu..sedangkn kami x pernah sebot atau pasang niat pun even sanggup bazirkan wang tuk material yg akan dipandang oleh org laen yakni dgn kater laen tuk tunjukkn kebanggaan...sumpah kami berpandangan n diam seketika bahwa jauhnyer kami telah terpesong dgn hal duniawi...x mcm ko..kekadang raser malu biler mengaku bahwa ko kawan kami..kerna perbazaannyer sgt jauh...ko tahu serba serbi..tp both of us sekadar dipingiran...takkala membacer entry tersebot terpancul ucapan subhannallah betape mulianyer hati u...sedangkan kami pula lebeh pentingkan enjoy drik akhirat....terkeluor kater di bibir kazen dugaan ape yg kami lalui biler dipertemukan dgn insan mcm u...yg byk betolkan kekhilafan kami...terus terang babe..aku cakap bahwe kami hanyer islam pade name...tp care hidup, pergaulan,,percakapan tak nmpk mcm islam sejati....kekadang malu tuk nytakan u kawan kami...bkn maslaah status jdik penghalang..tp didikan agama u yg cukup sempurna.....

ahhh bkn nk salahkan ibu bape..tp maybe kami ni lebeh mudah n cepat terpengaruh...yer lah usia muder..remaje bandar lak...tyme kolej jauh drik parent..tuh yg kenal club,pub n lounge....dan maser ni gak yg kenal vodka,martine,liqiur,tiger or ape sajer yg tak patut diminum....care ckp n berkawan pun dh laen...tuh lah bahanenyer biler silap pilih kawan..n tu lah yg telah kami laui..i x ckp u budak kg that y u x hanyut mcm i....tp pintu hati sedikit terbuker biler ditemukan dgn u....u yg banyak advice both of us...jauh drik tmpt tuh..jgn sentoh air tuh...urrghhhhhhhhh malu rasernyer biler kenangkan kejahilan kami.....babe i percaye u sebenarnyer anugerah terindah yg telah allah utuskan tuk family u...selaen tuk sedarkn kengkawan yg mcm i n haf....

sejujurnyer x dew kater yg mampu aku ucapkan atau terjemahkan tuk balas budi ko..sbb even x byk tp aku dh nmpk akan perubahan tuh....like haf dh sembahyang n poser sunat...i tahu u pembakar n pendorong semangat tuk dia.......kesimpulannyer,,,,,kami rela kehilangan seribu kawan rapat drik kehilangan permater bernilai mcm u......

~~~~xoxoxoxo...wit a lot of love~~~~

Rabu, 15 Jun 2011

aku x suker mencarot ah....

salammmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm......

amboi mater dh rabak tp gagahkan jua menaip tuk entry ni....hahahhaha...x dew r..tadik singgah blog kawan jap..adoyai suker sgt nk ayat terakhir beliau...aku maner suker mencarot ah...k let me be honest...for me dgn memaki n mencarot akan buat i feel better kalo i tgh hot sgt..ntah r,,mmg drik since kolej agik...kalo kene sound nk lecture or sesapew aku akan luahkan kater maki n carot dikertas...n dah jadik kebiasaan terus melekat smpi skunk..kalo bgik org laen maybe mereke aku buat mendew laen...tp ni r care aku nk hilangkan tension...so far mendew yg aku sebot n tulis tuh mmg lah sgt x manis...tp siyes bgik aku ni mcam 1 terapi tuk kembali tenang...pelik kan,,nmasih adew org yg berpikiran mcm aku..tp tuh lah realitynyer...dah ramai yg tegor but sekejap je ilang kemudian mendew ni dtg tanpa dipakser..kekadang raser gak malu biler jdik perhatian dgn care ni...but da jadik habit...but for sure aku masih cuber hindarkn mendew ni darik terus melarut kan...for my prendd terime kasih sebab sudi tegor aku.....



dun worri i x kecik aty...even i sgt kecik aty dgn seseorg arini...lantak r.malas nk pk n kongsi..kang ckp i ni suker ngadu lak...susah kalo org suker pendam perasaan ni....dah suh luahkan byk ckp lak..x pasal pasal org sekeliling jdik pusing.....as a org yg paling rapat i da penat ckp mendew yg same berulang kali..skunk terpulang padew u tuk take note or sebaliknyer...u bkn budak kecik yg mintak mak dia dukung tiap kali nk keluor...u dah besar panjang n bleh pk positive....

Selasa, 14 Jun 2011

pet tgk game polo~~malaysia vs new zealand

salammmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm....since aty aku sakit tdik so aku tenangkan aty dgn pergi menonton perlawanan polo antarabangsa antara team malaysia menentang new zealand...aku pergi dgn kawan aku...acctly padang polo pekan pahang menjadik lokasi tahunan tuk acare ni...kali ni adew lapan or sepuloh negare bertanding....ermmmmmm for today malaysia menentang new zealand.....n yang pasti pasukan negara kiter menang tipis 9 berbalas 8......so kat bawah ni aku uploadkn pic maser kt macth tuh..tp jauh r sikit nmpk sbb dikawal ketat oleh penjaga garisan demi keselamatan....


ni team kebanggaan....team malaysia...chayok chayok....
smart sgt team ni....

yg baju merah tu crew team malaysia...n yg pompuan baju singlet\
itam n lelaki baju itam suor jean tuh lak crew new zealand...ape dia ckp pun aku x paham...



ni lak one of new zealand player....sajer ambik kang korunk ckp aku
tipu lak kan...tp comei r kulit dia....putih ooooooo...

yg ni paling sedey..one of malaysia punyer team kuda mati waktu
game berlangsung..dan tuh jugak kene sembelih...

ni moment paling best,waktu penyokong n crew malaysia raikan\
kemenengan yg best...MALAYSIA BOLEYYY..

encik pet berlatar belakang kan bendera malaysia...ni mase malaysia dah menang....

tengku mahkote pahang...tengku sgt fanatik dgn sukan polo berkude ni....
ni tyme tengku dapat ucapan tahniah atas kejayaan team malaysia....

team malaysia punyer khemah....salute sgt ngan team kebanggaan
negare ni...

team new zealand..ni pas abiz game..sedey mereke ni sbb kaloh...
kuikuikuiki...maser ujan tdik aku lepak bawah
khemah diaorg ni...siap berborak agik....even aku ade yg paham....adew yg x paham...

so even ni kali ke berapew dh aku tonton perlawanan polo ni...n aku berharap malaysia akan menang kejuaraan kali ni...well yg pasti dlm keadaan yg aty panas aku pergi menyaksikan perlawanan ni..but aty aku jadik sejok dgn kejayaan pasukan malaysia...eh baru aku pasan adew sorang team malaysia ni mcm muker kawan aku jer...sbb semua pemain malaysia org pahang...,..tp dok brani nok tegor.....kuikuikuikiu...

~~~~xoxoxoxo...wit a lot of love~~~~

sikit sikit emo..sikit sikit emo.......

salammmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm...............hurmmmmmmmmmmmmmm sekse rase nk lepas napas ni..sempot sempot taik unta...kikikikiki....adoyaiiiiiiiii hari ni aku nk hangin jer........kalo aku tak hangin sesajer jer r..........bungokssssssss......

kalo semalam monday blues melandew...arini lak nak panggil per..tuesday green lak erk...cam bengong jer kan...aku ni kan kalo org nk emo ngan aku kim salam x hingin aku nk melayan...sikit sikit nk himun ingat aku ni x dok perasaan kew....x leh silap..nak tengking bagai pe hal....org cakap memolek cer jawap memolek...ni menjawap mcm dia tuh bagus....eh mesti korunk pelik kan bakper aku duk merepek bagai ni...let me story....pastu kalo diua nk saman aku pun saman r..aku cakap mendew betol...

ni x dok pasal org laen..ni pasal kazen aku lah jugok....darik semlam nk emo x tentu pasal..kalo org buat emo pandai pulok dia nok maroh or wat....tp kalo kene ke dia amboi sedap bagai lepas geram ke org....drik semalam lagik dah aku perhati sikap dia ni...bkn dia sorang jer kene monday blues ramai gak kene tp jgn r emo sgt...tau r semalam dia kene ngadap ngan big boss...alah kene ngadap pun bkn sbb laen..sbb diri dia gak kan....tuh lah len kali jgn nk baran...pastu biler kene mcm ni baru ko ngidap kan...<----very de lazer molot aku kan....ni aku melzer nk kasi dia n samer y laen sedar..wah gitu garang niey......

tuh bab semalam ni x kire lagik bab ari ni...dia mengandung ke haper nak emo bersambung bagai smpi ari ni...dengor ni..awok dpt promotion pergilah jgn lah smpi emo bagai..mcm lah org anto awok pergi berjuang kt palestin tuh,,ni nk suh pi sabah or serawak..tp dia punyer emo mcm borneo tuh nun ujung dunia...macam borneo tuh adew 4 musim....relax r dude..aku tahu ko x nk pergi byk sebab...n aku tahu aku pun dlm list mengape ko sebolehnyer nk reject..babe aku tahu handle dirik lah..dun worry...pasal parent tuh,,alah dia tahu kan...aku pun paham ko kt sane x dew kawan n aku tahu ko sgt memilih kawan that y ko mcm cuak kan...aku x pernah doakn tuk ko gagal dlm interview..but ko kene tahu kalo ko berjaye aku r yg paling appy but at de same tyme aku r yg paling sedey sbb aku bakal kehilangan de best ever kazen merangkap kawan....babe aku pun tahu kalo ko merasekan bahwa ko di sabotaj tuk posting..even aku sendrik tahu ni angkare sapew..lantak r babe..kalo allah tuh berkehendak tuk ko kesane ake ko kesane..kalo rezeki ko masih di kuantan x kan kemane kan..for sure ko tabah n pergi lah interview tuh....

 kalo u jauh drik i pun...at least u masih ade dia
dekat dgn u..ermmmm u make me sad...

ehhh aku tahu kalo ko pergi kk adew someone yg sgt appy kot...tp x nak mention...dude n aku tahu ko x kan susah kan dia even aku tahu perangai ko mcm ner...ko rele abizkan duit duk hotel drik susahkan org kan..aku tahu sbb mendew ni kiter pernah lalui bersame..smpi kering cash..even one tahap kiter smpi bagging with other people tuk dptkn cash..tp tuh ceritew lamer kan..masih segsr diingatan kan..hahahahaha...sungguh poyo muker kiter demi mendapat wang sebanyak rm50 tuk beli tiket..thanx a lot to orang ramai yg sgt bermurah aty tyme tuh..adesss nk titis lak air mater biler ingat maser tuh...siap adew makcik yg tapaukan kiter makanan...ko beria tolak sbb x nak makan budi...tp makcik tuh pakser in de end kiter mengalah n melantak smpi licin...entah adew lagik ke tak makcik tuh kan....paling sadis masok toilet minum air paip....hahahaha....aku bleh gelok maser tuh...dude even ko pergi atau tak ke kk aku doakan yg terbaek n jgn susahkan org lagik hahahaha........

~~~~xoxoxoxo...wit a lot of love~~~~

Isnin, 13 Jun 2011

monday yg sgt x dew mood~~~~~~~~~~ :(

salammmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm.....fuhhhhhhhhhhhhhhhhh...aku mmg sgt bosan tp gagahkan jugak jari ni tuk menaip...buwekkkkkkkkkkkkkkk...aku bencikkkk aku bencikkkk aku bencikkkkkkkkkkk...nampak sgt x dew mood ni...

knp dlm seminggu kene adew ari isnin pas ari ahad...knp x dew dlm seminggu tuh 7 kali ari ahad............best kan dpt cuti lamer.....ni baru jer dpt cuti kekadang 2 hari pun mcm x cukup....tuh pun kekadang ari sabtu pun kene kerje....even half day...tp bencikkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk.....<----sambil buat muker geram ni.....pas ahad jumpe isnin....isnin gak merupekan ari yg sgt x bermaye..bak kater omputih monday blues.......giler korunk kalo kene penangan monday blues ni...lemau je 1 badan...even nk langkah kaki turun keter pun x semangat..ni lak biler nk bekerje...aduss raser mcxm nk balik  n carik semuler bantal bushuk....



perggghhhh kalo lah bleh balik kompen sambung tidow....bkn aku sorang jer yg kene sindrom monday blues...ramai agik tp aku mmg cukup x suker mondayyy...dun noe y but kalo leh mondayy ni x nk aku jumper sbb monday akan pengaruhi kehidupan moody aku..biler aku moody jgn mimpi korunk nk nmpk senyuman manis aku...sbb monday aku akan dipenuhi dgn kater maki n carot...but jgn salah paham sbb kengkawan aku mmg da tau akan monday aku ni..so mereke da paham kalo tgk aku sedikit menggiler padew ari isnin....da ramai kengkawan aku advice tp aku x leh r..susah sgt nk buang tebiat ni....kalo korunk tgk kazen aku lagik r....lagik dasyat drik aku...samapi x leh org laen wat salah..sesilap depan org ramai r kene maki...

yang pasti kalo kene sindrom monday blues ni jgn dibawak ngan sikap baran sbb kekadang tebiat ni akan makan dalam...dah nmpk depan mater semer ni..apa yg penting tuk hilangkan perasaan yg sebenarnyer hanyer ilusi ni kiter kene kuat n semangat tau..think positive n jgn biarkan perasaan negetive tuh menguasi jiwa...kawan i pernah ckp hingge i berfikir beratus kali n tersentap tau..ni ayat dia "KENE BERSYUKUR LOL....SBB KITA DAH "BERJUMPA'NGAN ARI ISNIN NI LAGIK...CUBER BAYANGKAN U DAH TAK LEH JUMPE NGAN ARI ISNIN??CAM NER NAK JUMOA NGAN HARI SELASA UNTIL AHAD??....mmg betol pe yg di ckp ni....apa yang penting bersyukurrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr........

~~~~xoxoxoxo..wit a lot of love~~~~

Ahad, 12 Jun 2011

yippyyyyyyyy my strawberry cake wit cream n strawberry topping..

salammmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm,,,fuhhhhhhhh arini da ari ahad so i tingat adew tempahan strawberry cake from my little kazen.....besaday dia da lepas..so i bikin juga sbb da janji ngan dia....hope my little kazen akan menyukainyer lah.....

adesss penat gak bikin kek ni..even nk buat sebijik jer..tp remeh sgt..dr segi nk dptkn meterial hingga pembuatan....even dia ckp nk yg adew strawberry topping so aku kene r cari buah yg segar..naseb baek buah tu adew jual kt mall...even buah ni kalo da turun drik genting kompen akan masam...so adew care nk buat dia jadik manis kalo di jadikkan topping r......

well for sure kek ni amik maser sket nk masak tp kene sabar...sbb kalo dah tgk hasilnyer kiter akan berpuas hati...mcm yg slalu jadik padew diri aku r..mmg sgt berpuas hati.....okey kt bawah ni aku uploadkn cake yg aku bikin tdik.......


step 1:kuarkan kek darik loyang n buang yg kat tepi
sbb garing n keras..tp mama aku suker mkn yg kat tepi tuh...

yg ni strawberry topping...acctly buah tu masak ngan air,gule n sos
strawberry..masak smpi likat...

yg ni lak buah yg lebeh tuk dijadikan hiasan....

step 2:letakkan butter cream di keliling n atas kek...resepi butter cream
adew kt post oren kek...juz tukar perase jer.....

step 3:letakkan strawberry topping di tengah kek...
ermmmm nyummyyyyyyyy....

finale:hias ikot kreativity sendrik....nmpk best kan kengkawan....
fulaweiiii bisa cair air lior ni.....


ermmmmmm kelebehan yg allah kurniakan padew aku sgt aku hargai....so tuk tempahan inbox my sms...kah kah kah kah...adew kew yg nk tempah......

~~~~xoxoxoxo...wit a lot of love~~~~

Sabtu, 11 Jun 2011

lagik rindu kampung erk.....

salammmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm......apa khabar ollzzzzzzzzzzz...aku baek baek sajer ari sabtu ni...hahahahah..kalo x baek tak nyer hingin aku menaip entry no...tp for sure aku sgt ikhlas biler menaip kater kater yg tertulis ini....



welll smlm aku baru pasan yg kawan aku sorang ni mcm x dew mood..tuh pun aku pasan via FB dia...sbb di updatekn kater kater yg berunsur sedey...eleh kalo budok darjah 1 bacer pun leh agak yg kawan aku ni lagi dalam duke atau sedeyyyyyyyyyyyyyyyy......ermmmm babe sumpah i x pandai nk pujuk org sedey..tp i leh kasi u advice tuk u ceria as usual...kater u home sick..alah lagik rindu kampung ditawau kan...rilek r dude..u kene kuat n tabah..sbb u di kk bkn u pergi maen bola or badminton..tp u sedang berjuang tuk memertabatkan kuarga u di satu tahap yg lebeh selesa..mulia sgt tuh biler kiter dahulukan kuarag dlm apa jua yg kiter lakukan..mcm yg u sedang lakukan lah....ala tawau ke kk tak smpi sari perjalanan pun...tp i paham knp u cube jauhkan diri drik tau...maybe u ade masalah drik kewangan atau apa sajer..yer lah perjalan pergi balik yg mkn maser hampir 16 jam tuh perlu duit yg agak besar tuk isi petrol..kalo adew tol..kene kuar duit lagik....u tak leh down mcm ni dude..u kene pokos n lawan perasaan tuh..sapew tak rindu parent ni plak duduk berjauhan kan..tp parent u mesti paham kalo knp u lamer tak balik..sbb u cuber merobah corak kehidupan kuarga u..so u need to fight for it....

walau aku dibelakang..jgn pernah adikku lupakan
abgmu dikejauhan.....

apa u pk kalo parent u tahu yg u lagik dlm gundah...mereke akn turut terheret dlm situasi ni tau...i sure u x nk mereke sedey kan....as a son kalo u rindu u bleh call mereke...then kalo masih x puas u titipkan sebyk mungkin doa tuk mereke tiap kali selepas u solat....i percaye mereke akan tenang dgn doa drik u..n jiwa u pun akan tenteram....so u jgn letak kan masalah hoe sick ni nombor 1 tuk downkn jiwe u..u kene semangat...okey i tahu u bleh lawan perasaan ni....

owhhhhh i tahu u jugak lagik mikir pasal kazen....tuh yg kazen ckp dekat aku....ermmmmm i kalo bleh x nk u rungsing sbb dia ssb mungkin disaat ini dia satu kepentingan bagik u..tp dikemudian hari kiter tak tahu kan....tak salah kalo u terlalu mencintai kazen sbb i paham u lonely n kazen ja yg sudi temankan u...owhhhh kazen lagik di seremban..adew seminar kerjaya....arini dia balik...ermmmmmm for sure pastikn aty u tenang tuk mulakan bicare ok....aku syg sahabat sabahan aku ni..adkah ko turut sayangkan persahabatan kiter????????????? 

smlm yg best...kikikikiki.....

salammmmmmmmmmmmmmmmmm.....fulaweiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii penat giler aku arini....agak agak r....penat jer gilew belom lagik.....kuikuikuikui......so far aku malas nk citer pasal arini nk citer yg ari smlm..sah sah entry pun smlm yg best kan.....

ermmmm as usual on friday aku mesti kerje half day jer....malas nk masok full...wat mendew kayer kan org jer...kikikikikiki...nmpk sgt aku kerja tak ikhlas kan....eh maner dew..aku kerja dgn sgt ikhlas tau kengkawan.....acctly drik minggu lepas lagik aku dah janji ngan my best buddy ever si alya tuk pi tgk maharaje lawak kat kuantan..live tuh....so alya dah pergi dulu bersama husben beliau tuk dptkn tiket tuk kami...fulaweiii manusia punyer r ramai nk pi tgk gelangang maharaje lawak.....but maser mereke pergi dptkn tiker aku masih dipekan tyme tuh....adew sediki kerja yg harus dilakukan...so mereke r pergi berarur tuk dptkn tike tuk kamiorg..sungguh semangat tol mereke berdua beratur......darik jam 1 hingga jam 3...tp malang sungguh nasib kami sebab tiket kehabisan..urrghhhh samapi adew yg nk merusuh jadiknyer coz tak dpt tiket.....so as solution tuk sejukkn aty yg ngah bara aku jumpe mereke n ajak mereke pi lepak ECM...mak datok rambang mater melihat B0NIA buat sale gilew gilew....adess nk jer aku sambar sepatu n kasot bonia tuh...tp aku dh byk abizkn cash bulan ni tuk barangan laen...even kasot n sepatu pun baru je beli tp darik jenama laen....then kami pusing ECM n makan kt restoren situ...perggghhhhh lege sgt dpt basahakn tekak dgn tea wit jasmin+apple favor.....my peberet tuh.......then kami pi BRAND OUTLET tuk cari selai dua baju...aku sambar singlet selai.....cukup lah tuk ari ni berbelanjer.....

hahahaha..lawak kan rupe keter ni
bisa ketawe aku...

memandang kami x dpt tiket tuk tonton live dlm dewan so kami dicide tuk pulang awal n tonton maharaje lawak via astro 132 jer....ermmmmm ape hyg leh aku simpulkan...semalam punyer gelangang mmg terbaekkk woookkkkkkkk...x pernah tgk maharaje lawak smpai ketawe berdekah dekah samapai leleh ayak mater ni..mmg lawak gilew babi r....kalo suh tgk ulangan beraus kali tuk minggu ke -11 ni aku sanggup abizkn maser....sbb mmg terbaek dari peserta maharaje lawak.......smlm gak leh hilang sgala bagai tension bcoz of maharaje lawak...terbaekkkkkkkkkkkkkkkkk woookkkkkkkkkkkkkkkkkkk......

~~~~xoxoxoxo...wit a lot of love~~~~

Khamis, 9 Jun 2011

cam ner pet pandai bikin kek....

salammmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm....yahoooo yahooooo yippppy yippppyyyyyyyy......eh dah ari khamis erk..esok dah jumaat lak..amboi cepat sunguh maser berjalan kan.....pejam celik pejam celik dah hampir setengah tahun maser berlalu...n yg pasti skunk dah bulan rejab..pastu syaaban,,,then ramadhan......ahhhh masih jauh tuk smpai syawal lor......so x mo ckp pasal poser n rayer lagik....kikikikikiki....

ermmmm kalo korunk pasan padew entry yg lalu aku adew tunjukkn kemahiran aku bikin kek kan...even tak r hebat sgt tp so far tuh antare kelebehan aku r...even kebayakkn family aku pun cukup kagum dgn kemahiran aku ni..so jgn pandang aku sebelah mater......ramai gak kengkawan tanyer..drik maner aku blajar..kalo ikot aku pemegang diploma sains komputer dan teknology maklumat....dan diploma seni grafik....

acctly kemahiran ni terjadik secare tak sengajer 13 tahun yg lalu iaitu sewaktu aku berusia 16 tahun....semuanyer bermuler secare tak sengajer..as usual diminggu pertame persekolah para pelajar agak sibuk dgn sesi pendaftaran...termaksud r aku....so kami diberi sekeping borang OMR tuk isi..biler tiber bab subjek pilihan like kemahiran hidup aku sedikit kompius..aku kalo pilihan 1 yg kene bertukang ni mmg aku x berminat..so dlm pala nk amik pilihan dua yakni spt(sains pertanian)..tambahan dgn mulot dok becok bergossip ngan kengkawan kan...kasot brandd per,,baju beli maner,,suor baper pacat letok...then tangan dah x pasti mendew yg ditanda....so aku dgn yakin serahkan borang padew guru bertugas....masok minggu kedua name pelajar terpampang dkt board..alangkah terkejotnyer aku biler namer aku tuk kelas kemahiran tiada di sains pertanian..maybe ade di pertukangan kayu....OMG tiade jugak...so aku belek di pilihan 3....bgai berhenti darah aku bile name aku tersenarai disitu bersame seorg lagik rakan lelaki....owhh mcm mcm bermaen dipikiran....smpi mau menages....tp aku tabahkan diri jua.....

kelas bermule agak lambat sbb tingkatan 4 tiada peperiksaan besar....hati aku berdebar....minggu ketige selepas orentasi kelas bermule..cuber korunk bygkan dlm kelas yg punyer 38 pelajar hanyer aku ngan kawan aku jer lelaki...yer r kami kan dh salah tanda borang..n tiada lagik sesi pertukaran sbb subjek kami dah didaftarkn dijabatan pendidikan...maka aku akan amik ERT...diawal sesi persekolah kami berdua sedikit canggung...tp dorongan darik guru n kengkawan kami lalui....bygkn pelajar kelas laen lalu lalang melihat kami hanyer berdua didlm kelas tersebot.....ujian bulanan pertama aku berjaya lalui dgn mendapat markah tertinggi bgik subjek ERT...dgn itu semakin bertambah semangat tuk aku terus lalui mater pelajaran tersebot....cikgu pun x berkire..dikelas ni namer pun ERT make semer jenis masakan ,pastry n kek diajar...so disini r bermuler kemahiran aku.....setiap kali ujian aku tak pernah gagal subjek ERT.....tamat sesi persekolah tingkatan 4...dan sambung tingkatan 5 aku masih dikelas itu....owhhh aku makin berdebar sbb tahun ini aku amik spm..dan aku serta kwn lelaki yg sorang tdik menjadik calon lelaki pertama disekolah aku mengambil peperiksaan kertas ERT....alhamdulilah aku berjaya lulus dgn cemerlang.....minat aku semakin bercambah dlm bidang masakan......

apa yg membanggerkan selapas kejadian tak sengajer tuh......selepas aku n kwn jadik calon lelaki pertame yg amik kertas spm ERT....makin ramai pelajar lelaki yg masok kelas ERT.....giler ko tak bangger hanyer bermuler darik 2 lelaki skunk dh ramai pelajar lelaki yg duduki kertar tersebot...kire aku ni jdik pelapor padew pelajar yg laen.....biler tingat kisah ni aku leh gelok sendrian tau....owhhhyg pasti thiz sunday adew tempahan kek strawbery with strawberry sos topping.....

~~~~xoxoxoxo....wit a lot of love~~~~